Relaxációs zene

Meditációs zene

Hangszerbemutató

Világzene

Táncos előadás

Zenés jóga

Hangmasszázs

Szertartás zene

Játszottam már színházban, vers kíséreteként, hajón, zenekarokban, háttérzeneként,
modern cirkuszban zenei kíséretként és még barlangban is. Nagyon szeretek improvizálni,
szeretem, amikor a zene, a hangok, a pillanatban születnek. Szeretem az áramlást a
mindenség pillanatában.

A relaxációs zene közel áll a szívemhez. Itt a hangulatoké, az érzéseké a főszerep! Ellazult, relaxált állapot elérése a cél. A külvilág elengedése, én nélküli, a pillanat csodálatos szabadsága vár minket ebben az állapotban.

A relaxációs zene alkalmas háttérzeneként, jógához, masszázshoz, elalvás előtt. Bár fontos a megnyugvás, én ezt sokszor (pl. táncban, sportban, zenében) egy aktív, cselekménydús állapoton keresztül érem el. A relaxációs zenén át eljuthatunk az aktív mozgásba (pl. jóga, transz vagy lélektánc).

A meditációs zenéhez kapcsolódó tapasztalatokat és tudást a Jeszenszky Istvánnal és Kövi Szabolccsal való közös munka által mélyítettem. Fontos megjegyeznem, hogy nem csak meditációs zene műfajában tevékenykedem!

Az életem úgy teljes, ha foglalkozom más stílusokkal is. Nagyon szeretem és alkotok világzenei stílusban és az elektronikus zene keretein belül. Ha a világzene érdekel, a honlapomon megtalálod! Keress bátran! Rendelkezem stúdiótechnikával, ezért bármilyen, hanganyag, film, reklám, stb. zenék rögzítését is meg tudom oldani.

Hiszem, hogy a jó zene és a hangok által gyógyulhatunk. Hiszek a tudat és a gondolat erejében, az energiák áramlásában, egy megmagyarázhatatlan felsőbb erőben. Hiszek egy jó világban, csodás áramlásban! Hol szerethetünk bátran…

Meditációs zenéket is szerzek, valamint Ambient és Chill stílusokban is alkotok. Meditációs zenék hallgatásakor gyakorolhatjuk a már ismert és alkalmazott meditációs technikánkat. Figyelhetjük a hangok hatásait testünkre – lelkünkre, egész valónkra. A meditációs zene hangjait  irányíthatjuk szerveinkre, segítve munkájukat, működésüket.

Meditációs koncert

Meditációs koncert

A hangmasszázsban megismert spirituális, egzotikus hangszerekkel egész estés koncert, akár akusztikusan, vagy modern technikai kiegészítőkkel. Élő koncert: a hang a helyszínen, a pillanatban születik. Különleges zenei felfogással a relaxációtól az extázisig vihetjük az energiákat, akár vizuális kiegészítők (projektor, dia) segítségével. Meditációs koncerttapasztalatokat Jeszenszky István, Kövi Szabolcs kísérőzenészeként gyűjtöttem.

Meditáció zene hallgatása (néhány jó tanács)

Meditációs zene hallgatása

1. Helyezkedjen el kényelmes testhelyzetben. Hunyja be a szemét és néhány percig semmi másra ne figyeljen, csupán a levegő ki-és be áramlására orrnyílásain keresztül.

2. Mikor úgy érzi, hogy egyensúlyba került, indítsa el a zenét. Hagyja, hogy elragadja a muzsika, a finoman variált és fokozatosan kibomló zenei témák, a hangszerek összjátéka. Közben felejtse el az idő múlását.

3. Kövesse egyetlen hangszer hangját. Hagyja, hogy bárhová vezesse önt. Mikor gondolatok tolakodnak tudatába, ne kezdjen vele foglalkozni, hagyja elmenni őket és figyeljen továbbra is a zenére.

4. Fedezze fel a zene minden mozzanatát. Miután a zene véget ért, üljön csendben néhány percig és ízlelgesse az örömöt, amelyet a muzsikába feledkezve érzett.

Éber zenélés

Éber zenélés

Ha valamilyen hangszeren játszik, emelkedjen el a technikai kötöttségektől, a „hibátlan játék” gépiességétől. A meditáció egy változataként összpontosítson a zeneszerszám hangszínére, s játék közben olvadjon össze a melódiával!