Már az ősi bölcsek rájöttek, hogy a különböző rezgő és hangkeltő eszközök, hangszerek, hangok, használata, hallgatása, érzékelése  jótékonyan hat az elmére, testre és a lélekre.

Testünk 80%-a víz. Masaru Emoto korábban végzett kísérleteiben tudományosan igazolta a víz információvevő és hordozó szerepét szervezetünkben. Vizet rezegtettek hangtál muzsikával. Lefagyasztották a vizet, majd mikroszkóppal megvizsgálták. A jégkristályok egy szabályos, csodaszép színekkel pompázó formát alkottak!

A víz vezeti a rezgést testfolyadékaink szintjén. Az atomjainktól indítjuk el a harmónizációs folyamatainkat…

Harmónia-Egészség-Teljesség!

A hangmasszázs során a hangtálak vibrációja mélyen áthatol a bőrön, az izmokon, eljut a szervekhez, egészen a sejtekig, és visszaállítja egyéni rezgésünket, harmóniánkat, békénket. A rezgés lágyan masszírozza az akupunktúrás pontokat, feltölti a csakrákat, a meridiánokat, tisztítja és az aurát.  Minden csakra kapcsolható egy meghatározott hanghoz. Bizonyos eszközökkel a csakrarendszer újraegyensúlyozható.

A hangszerek rezgéstartománya újra megteremti a szervezet megzavart egyensúlyát. A hangmasszázs behangol minket. A hangtál vízzel feltöltve speciálisan az egyénre hangolható! Segít a pillanatban létezni, elengedni a külvilágot és szabadon áramolni.

Elsősorban speciális zenei magángoncertnek tarom az én hangmasszázsomat, amit a testünkel is hallunk! Miért írtam azt, hogy halljuk? Mert a bőrön, idegpályákon, csontokon gerincvelőn keresztül az agy érzékeli a rezgést, a hangokat. Tekinthetjük belső hallásnak. Nem utolsósorban személyre szabott koncert, amelyet – a hangszereket a testre helyezve – az alany fizikailag is „sejtjeiben” érez.

A hangmasszázs hatásamechanizmusa

A kezelések alatt könnyen alfa állapotba jutunk. Egy éber állapotban lévő felnőtt agyának általános állapotát béta agyhullámnak nevezik: agya másodpercenként 20 elektromos impulzust produkál, míg az alfa agyhullám 7-14 Hz/s (rezgés/másodperc).

Alfa állapotban ellazultságot, nyugalmat érzünk, beindulnak a test öngyógyító mechanizmusai. Ha rendszeresen és tudatosan töltünk időt ebben az állapotban, kreatívabbá válunk, hatékonyabban tanulhatunk és végezhetjük a munkánkat, jobban tudunk összpontosítani.

A nem kezelt negatív stressz energetikai blokkokat okoz szervezetünkben. Ha kimerültnek érezzük magunkat, testünkben diszharmónia van jelen. Ha követ dobunk egy tóba, koncentrikus körök keletkeznek, a hullámok átszelik a tavat. Hasonló történik testünkben a hangmasszázs kezelés alatt. A testünk különböző pontjain elhelyezett tálakból előhívott rezgések bejutnak szervezetünkbe és koncentrikus körökben áramlanak végig, megmozgatva, “tornásztatva”, behangolva a sejteket. Oldják az energetikai blokkokat, ráhangolják energiahullámainkat, hogy újra a legmegfelelőbb frekvencián rezegjenek.

A tibeti hangtálak 7-14 fém ötvözetéből készülnek. Oberton gazdagságuk miatt intenzív hatást gyakorolnak az emberi szervezetre (obertonnak hívják azt a hangzást, amikor az alaphang mellett, vele egy időben egy vagy több magasabb hang képződik). Kézzel készített tálakat használok. A hangmasszázs hatásai:

Alap hangmasszázs

1 fő részére
10000 Ft per 50 perc

Páros hangmasszázs

2 fő részére
15000 Ft per 50 perc

Családi/csoportos hangmasszázs

3 fő részére
20000 Ft per 50 perc